- JAC - https://jac.ua -

ЕЛЕКТРОМОБІЛЬ JAC IEV6S ПЛАНУЄ ПІДКОРИТИ СВІТ

Електромобілі бренду JAC зарекомендували себе як сучасні та інноваційні моделі, що не відстають від своїх європейських аналогів. Реалізацію амбіціозних планів підкорення світового ринку компанія JAC Motors вже розпочала зі співпраці з німецьким автоконцерном Volkswagen по виробництву електромобілів для внутрішнього ринку, а пізніше і для Європи.

У лінійці електромобілів цього бренду вже є седани JAC iEV7 та JAC iEV5 +, компактний хетчбек iEV6E і новий компактний кросовер iEV6S. Всі ці моделі поєднує унікальний дизайн-безліч блакитних декоративних елементів на білому фоні кузова, що виділяють лінійку електромобілів як серед інших автомобілів всього модельного ряду JAC, так і серед конкурентів. Прем’єра концепту кросовера iEV6S відбулася на автовиставці в Гуанчжоу (Китай) ще восени 2015 року і вже у 2017 році почалися продажі електромобіля на внутрішньому ринку. Зараз модель JAC iEV6S знаходиться на етапі сертифікації для європейських ринків.

Електромобіль JAC iEV6S розроблено на базі компактного кросовера JAC S2 з електродвигуном потужністю 85 кВт і крутним моментом 270 Нм. Максимальна швидкість позашляховика становить 130 км / г, час розгону від 0 до 50 км / год за 3,9 секунди, до 100км/год – за 12 с. Гарантійний термін служби літієвої акумуляторної батареї від Samsung ємністю 33 кВт/год становить 8 років або 150 тисяч кілометрів. Зарядка від побутової розетки займає 11,5 годин, швидка зарядка (до 80% електроенергії) потребує близько 1,5 годин.

Експлуатація електромобіля JAC iEV6S в активному режимі можлива при температурі до -20 С. Одного заряду батареї вистачає до 250 км при швидкості 60 км/год за умови експлуатації авто на різних типах дорожнього покриття. А при їзді на iEV6S в повільному міському трафіку відстань на одному заряді може досягати 300 км за рахунок використання інноваційної системи рекуперації енергії. В чому ж переваги цієї системи? При русі на електромобілі, особливо в умовах міста, майже постійно доводиться розганятися і гальмувати. При розгоні потужність мотора витрачається на збільшення швидкості, а при гальмуванні кінетична енергія авто просто втрачається. Ось для того, щоб частково її використовувати, існує система рекуперації енергії, завдяки якій здійснюється зарядка акумуляторних батарей.

Крім цього JAC iEV6S має інноваційну систему голосового управління, що забезпечує управління деякими функціями електромобіля за допомогою голосових команд, які перетворюються в керуючі сигнали і передаються відповідним системам автомобіля. Така система дозволяє водієві не відволікатися від безпосереднього керування автомобілем, чим досягається комфорт і безпека руху.

За даними дистриб’юторської компанії ТОВ «Богдан-Автотрейд» в Україні перші автомобілі JAC iEV6S можуть з’явитися вже в 2017 році. Генеральний директор компанії, Олександр Луценко, впевнений, що електромобілі бренду JAC будуть популярні на українському автомобільному ринку не тільки завдяки привабливому дизайну, але й завдяки оснащенню інноваційними системами, які підвищують безпеку водія і пасажирів та забезпечують додатковий комфорт.