- JAC - https://jac.ua -

В Пекіні JAC представить серійний електромобіль IEV5

21 квітня на Пекінському міжнародному автосалоні JAC представить електромобіль iEV5, який стане другим седаном з електричною силовою установкою в модельному ряду компанії. JAC має широкий асортимент легкових автомобілів з традиційними бензиновими і дизельними силовими агрегатами, які з цього року почали активно поповнюватися електромобілями. Седан iEV5, який JAC продемонструє на Пекінському автосалоні, стане другим серійним електромобілем в кліпі компанії.

Представники JAC Motors поки не розголошують дані про потужність силової установки, але відомо, що максимальна швидкість iEV5 становить 120 км / год, а запас ходу на одному заряді літій-іонного акумулятора ємністю 23, 3 кВт / год досягає 200 км. Очікується, що JAC iEV5 надійде в продаж на вітчизняному ринку в другій половині 2014 року. За прогнозами, вартість електричного седана в Китаї складе близько 32 000 доларів, але, завдяки державним субсидіям, кінцева роздрібна ціна складе близько 21 000 доларів.

З виходом моделі в продаж JAC стане єдиним китайським автовиробником, що пропонує дві повністю електричні моделі легкових автомобілів: з березня поточного року седан IEV4 B-класу також продається в салонах JAC в провінціях Шанхай і Аньхой. Його силова установка забезпечує пробіг в 160 км, а максимальна швидкість становить 95 км / год.

Інженери JAC також мають досвід створення автомобілів з гібридним двигуном: в 2009 році в Пекіні компанія представила гібрид на базі седана J5, оснащений літровим 43-сильним бензиновим мотором і 81-сильним електромотором.